Uutinen

Elektroniikka-alalla uskotaan kasvuun ja kivijalkamyymälöiden merkitykseen

Elektroniikka-alalla uskotaan kasvuun ja kivijalkamyymälöiden merkitykseen

Toimitusjohtaja Juha-Mikko Saviluoto uskoo elektroniikka-alan kasvuun. Power avasi uuden myymälän Vantaan Tammistoon kesäkuussa.
Teksti Ilona Vuori, Kuva: Power Finland
Share

29.8.2024

Share

Hyviä uutisia erikoiskaupasta: elektroniikkajättiläinen Power teki satsauksen ja avasi kesäkuussa Suomen suurimman myymälänsä Vantaan Tammistoon. Jo lähitulevaisuudessa avauksia on tulossa lisää.


Power Finlandin toimitusjohtaja Juha-Mikko Saviluoto uskoo koko alan kasvuun ja että kivijalkamyymälöihin panostaminen kannattaa nyt ja tulevaisuudessa. Kesäkuussa Power Vantaa Tammiston avajaiset olivat suuri menestys. Myymälässä kävi avajaispäivän aikana yli 14 000 asiakasta, ja sinne oli parhaimmillaan yli kilometrin jono.

“Tiesimme, että nyt on mahdollisuus superonnistumiseen. Myymälän sijainti on erinomainen ja lisäksi panostimme markkinointiin sekä hinnoitteluun. Halusimme investoida paikan kerralla tunnetuksi”, kertoo Saviluoto.

Panostaminen on kannattanut, sillä avajaisten jälkeenkin asiakasvirta on ollut todella hyvä. Uusia myymäläavauksiakin on tulossa jo lähitulevaisuudessa, kun Espoon Suomenojaan avataan uusi myymälä vielä lokakuussa. Muitakin projekteja on käynnistetty.

Uskoa kasvuun riittää haasteista huolimatta

Haastavista taloudellisista ajoista huolimatta uskoa kasvuun riittää. Korkojen laskun myötä talouksiin jää enemmän rahaa käytettäväksi. Tarpeita ei haluta enää sivuuttaa, ja elektroniikkalaitteita halutaan päivittää ajankohtaisiin malleihin.

“Uskon, että kodintekniikka koko alana lähtee kasvuun vielä tämän vuoden aikana, sillä alalle erittäin tärkeät Black Friday ja joulumyynti ovat vielä edessä. Viimeistään ensi vuoden toisella kvartaalilla koko alalla on vauhti ja vire päällä. Positiivisiin lukuihin ei nousta kerralla, mutta vähitellen”, Saviluoto sanoo.

Jo kesän aikana kaupassa on ollut selviä piristymisen merkkejä. Uutuudet kiinnostavat, ja esimerkiksi uudet puhelinmallit ovat saaneet aikaan kysyntää ja innostusta. Taloudellinen tilanne saa asiakkaat kuitenkin vielä hintatietoisiksi, ja ominaisuuksia vertaillaan tarkasti - aina valinta ei ole lippulaivamalli.

Uudet puhelinmallit kiinnostavat asiakkaita. Kuva: Power FInland

Hallituksen päätös yleisen arvonlisäveron korotuksesta vaikuttaa merkittävästi myös kodintekniikan markkinaan. Muutos tapahtuu nopeasti, mutta siitä huolimatta sen halutaan olevan sujuva sekä asiakkaille ja henkilöstölle.

“Kodintekniikan alalla hintakilpailu vaikuttaa arvonlisäveron korotuksiin niin, ettei tuotteiden hinnat nouse samassa suhteessa alvin mukana. On asiakkaan etu, että myös kilpailu määrittää hintaa”, Saviluoto muistuttaa ja jatkaa:

“Tietysti valmistautumisaikaa muutokseen olisi toivonut olevan enemmän. Täytyy kuitenkin olla tyytyväinen, että muutos tapahtuu nyt eikä vuoden viimeisellä kvartaalilla, sillä se on alalle erittäin merkittävä sesonki.”

Tavoitteena kivijalkaliikkeiden ja verkkokaupan saumaton yhteistyö

Suuret investoinnit kivijalkamyymälöihin ovat nykyään verrattain harvinaisuus. Saviluoto perustelee, että online-kaupan pitää olla vahva, mutta kivijalan merkitys on vähintään yhä suuri – iso osa asiakkaista haluaa edelleen ostaa paikan päältä. Vierailu myymälässä, tuotteen näkeminen konkreettisesti ja keskustelut asiantuntevan henkilökunnan kanssa ovat tärkeitä elementtejä lopullisen ostopäätöksen kannalta. Ihmiset haluavat saada vahvistusta valintaansa. Siksi kivijalkamyymälöihin, ammattitaitoiseen henkilökuntaan, tuotetietouteen, koulutukseen ja pitkiin työsuhteisiin halutaan panostaa.

“Verkkokaupan ja kivijalan yhteistyön on oltava saumatonta. Asiakas voi tutkia tuotetta etukäteen ja tulla vahvistamaan päätöksen myymälään. Emme panostaisi kivijalkamyymälöihin ja niiden elämyksellisyyteen, jos emme uskoisi niiden tulevaisuuteen. ”

POWER on elektroniikka-alan erikoiskauppa, joka koostuu 269 myymälästä ja 6000 työntekijästä Norjassa, Suomessa, Tanskassa ja Ruotsissa. Power on Erikoiskaupan liitto ETU ry:n jäsenyhdistys ETKO ry:n jäsen.